​Over 25 års erfaring

Markedets bedste mærker

​Kunder i hele landet

​Medlem af Ejendom Danmark

Skimmelsvamp

Hvad er skimmelsvamp, hvordan opstår den, hvad kan vi gøre for at forebygge m.v.

​Oplysningerne på denne side er dels hentet fra flere kurser gennem Danske Udlejere, dels hos Bolius og Dansk Miljø Rådgivning (www.dmr-skimmel.dk)

I takt med at boligerne bliver mere og mere tætte, samt det forhold at vores adfærd har ændret sig over årene er skimmelsvamp / fugtproblemer blevet et voksende problem.

Det betyder, at vi skal være meget opmærksomme på vores adfærd, og tage vores forholdsregler.

Med baggrund heri, har Bolius produceret nedenstående lille film som sætter focus på problemet på en letforståelig måde.

http://www.bolius.dk/video/vis/saadan-undgaar-du-skimmelsvamp-1

​3% af alle danskere har skimmelsvampallergi.

​Man hører nogle gange udsagnet "jeg har fået allergi, efter jeg er flyttet ind i dette lejemål"

Undersøgelser har vist, at dette ikke er korrekt. Det ligger latent i kroppen, ofte fra barns ben. Men betingelserne for udbrud har ikke eksisteret. Præcis som med f.eks birkepollen allergi. Såfremt der ikke er birkepollen i luften, mærker du ikke din allergi.

Der er skimmelsvampe overalt, og i enhver bolig.

Skimelsvampe er mikroskopiske svampe, der formerer sig ved at sprede sporer i luften.

Skimmelsvampeangreb skyldes enten dårlige boligvaner, dårlige konstruktioner eller vandskader.

Skimmelsvampeangreb trives under fugtige, varme og beskidte forhold.

Skimmelsvampeangreb pga. uhensigtsmæssige boligvaner er som udgangspunkt lejers problem - også med hensyn til udbedring og økonomi.

Skimmelsvampeangreb pga. opstigende grundfugt, kuldebroer eller lignende konstruktionsmæssige forhold er derimod udlejers ansvar.

10 gode råd til udluftning om vinteren​

Det er vigtigt at lufte ud om vinteren, selvom det er koldt udenfor. Om vinteren er der nemlig større risiko for fugtskader, hvis du ikke lufter ud. Få gode råd om, hvordan du gør​:

  1. Luft ud kort og intenst. Om vinteren er det særligt vigtigt at få luftet ud, men du kan gøre det i kortere tid end normalt - du kan nøjes med 5 minutter.
  2. Sørg for gennemtræk. Luk vinduer op i begge sider på boligen, så den "brugte" luft suges ud, og frisk erstatningsluft trækkes ind. Ellers når du ikke at skifte al luften ud på så kort tid.
  3. Luft ud 3 gange om dagen, fx morgen, eftermiddag og aften. Når det er koldt udenfor, og kontrasten mellem kulde og varme er stor, vil der dannes kondens, og derfor er der risiko for vækst af skimmelsvamp og andre fugtskader. Derfor er det vigtigt at lufte ud. Gør det fx til en vane at lufte ud, når du børster tænder. Hvis du har en helt ny termostat, behøver du ikke at lukke for varmen i de korte perioder, hvor vinderne står åbne, men har du en termostat, der er mere end et par år gammel, kan det være en god idé at skrue ned, når du lufter ud. Hvis termostaten føler den kolde luft, vil det gøre, at der sendes meget varme ud.
  4. Husk frisk luft til madlavning. Når du laver mad, er det vigtigt at tænde for emhætten og/eller lufte ud efter madlavningen, så den varme fugtige luft bliver suget ud. Der opstår mange partikler ved madlavning, og det er vigtigt, at man forsøger at fjerne disse.
  5. Luft ud efter stearinlys. Stearinlys afgiver store mængder af partikler ved afbrænding. Luft grundigt ud, når du har haft stearinlys tændt.
  6. Lad ikke vinduet stå på klem. Lad ikke bare et enkelt vindue stå på klem i flere timer. Det vil afkøle vægge og andre overflader. Kolde vægge kan give kondens og føre til skimmelsvamp.
  7. Læg mærke til, om runderne dugger. Hvis kanten af dug på indersiden af runden bliver over 2 cm, er det teggn på, at du skal lufte mere ud, Tør dug væk med fx køkkenrulle eller en klud, så det ikke senere udvikler sig til skimmelsvamp
  8. Læg mærke til lugten i din bolig. Lugter der indeklemt eller muggent i din bolig, skal du åbne vinduerne lidt oftere.
  9. Hold badeværelsesdøren lukket. Når du har været i bad, skal du sørge for, at den fugtige luft kommer helt ud af din bolig. Hvis du åbner badeværelsesdøren spreder du bare den fugtige luft til resten af boligen. I stedet skal damp og varm luft ud gennem udsugningsanlægget eller et badeværelsesvindue.
  10. Luk lidt ned for udluftningsventiler i fx vinduer og døre. I køligt vejr kan der komme for meget luft ind af dem, og så vil det kræve ekstra energi at varme din bolig op. Men husk at åbne for ventilerne igen i foråret. Lukkes ventilerne, kræver det yderligere opmærksomhed på ovenstående 9 punkter.
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Kontakt os

☎ Hovednummer +45 70 20 24 65

Du er også velkommen til at rette henvendelse igennem formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt